Tuesday, 10 May 2011

Carutan untuk wanita bertudung.hah?? apakah ini


Assalammualaikum..


Tersentap bila ada kawan di Facebook post pasal satu blog yang mahu mencarut pasal wanita bertudung. Dia tak tahu ke yang mencarut di tempat awam adalah satu perkara yang tidak elok lebih-lebih lagi untuk mencarut saudara se islam nya.

Tapi some point yang dia cakap  ada yang betul but yang salah di situ adalah pasal nak mencarut. Bukan lebih baik kalau dia menegur dengan cara berhemah sebab kerana itu dia membuat ramai orang naik hangin dan membuatkan kita sesama ISLAM bergaduh. Agaknya bila lah orang Islam ni nak bersatu macam "bersatu biar roboh, bercerai biar teguh" hihi





Well, aku malas nak berbicara panjang lebar. Yu'oll analisis lah sendiri dan baut conclusion yang terbaik untuk diri sendiri dan juga orang lain.Kadang-kadang aku pun buat apa yang dicarutkan oleh si minah tu, tapi kan lebih manis kalau di tegur secara baik.


p/s: siap cakap jumpa di neraka tu yang tak tahan. Kita hanya merancang Allah yang menentukan.

6 comments:

aien.. said...

serius..tah ppe..mulut die macam bangkai okey..even im not wearing hijab..rase macam geram gile..

lilysuryana said...

aien: kan.sakit hati bila bace sebab cara dye nak mengur tu salah. aishh.
tepuk dada tanya selera :)

♥AYU cik YUYU♥ said...

teruk sungguh pmpn tuh . no manners ! . janji kita ada niat untuk menutup aurat . skurang2nya kita mencuba . drpd DIA ! . erkk .

storyfromme said...

memang cari nahas betul budak tu.saje nak cari publiisiti la tu.

lilysuryana said...

ayu: ermmm. tu la.tapi mls nk cerita panjag. kita ambil point yg betul je.

lilysuryana said...

storyfromme: hehehe.tu no comment (: