Saturday, 9 April 2011

Program tv kegemaran: edisi omputih versin 1.0

Assalammualikum..renung-renungkan dan selamat beramal


Tetiba pagi ni terasa nak cerita pasal program tv yang aku tak pernah miss out time aku muda-muda dulu. Memang wajib tengoklah and bile tak tengok terasa something wrong somewhere.Over sangat mengekspresikan perasaan aku ni tapi tak ada lah macam tu sekali.

This time aku nak cerita pasal program tv omputih *oh my eg.com.aku memang suka sangat omputih ni nokks* hahaha.jangan salah misunderstood to me.bahasa omputih pon tunggang motor terbalik ^___^. Aku memang suka omputih ni sebab diorang je yang dapat panggilan omputih ni walaupun bangsa lain pun putih. *Mengarut merapu ikan kerapu masak sweet sour memang sedap*

Next tyme kita review program tv yang lain sebab program tv yang aku minat memang pelbagai kaum. So, kali ni omputih dulu ye.


Jom bersama "Cik Ketam Bola" hos anda pada hari ini.

Hari ini anda bersama cik ketam bola nak story mory program hiburan seisi keluarga yang berjaya mencuri hati emas cik ketam bola ni ye.

1) American Next Top Model





Ini bukan pertandingan miss pon*** yaww tapi ini realiti tv yang hangat taik ayam  panas membara seperti air yang dimasak di dalam cerek ;) Serius aku memang tak pernah miss tengok perempuan-perempuan cantik dan perempuan-perempuan tak cantik tapi fotogenik dalam ANTM ni. Tapi itu dulu before aku sibuk menjadi career woman ^___^ Biar aku list-kan sebab anda patut tengok program ni.

a)Pose diarang memang hebat tahap gaban and ada yang dah macam professional (sampai aku pun terikut-ikut belajar posing tapi memang ke laut la)
b)Gambar-gambar yang diambil pun memang terbaik dari ladang
c) Every week ada concept photoshoot yang sangat kreatif
d) Ni aku paling suka "DRAMA" memang banyak lah. gaduh2 manja, gaduh2 tak manja memang penyeri program ni kott :)
e) Ada Tyra Banks lah *aku suka dye sebab dye banyak duit kott, yela siap ada bank tu* :D
f) Model pilihan aku pun ramai yang dah menang (Naima, Saleisha) ramai ke?
g) Siap buat ANTM untuk golongan2 kerdil  petite lah. Tapi petite diorang tu saiz2 aku je. 152cm tu petite ke? Kalau macam tu aku ni comel la..sebab "anda comel bila anda petite"
h) Kaum lelaki memang tak boleh tengok program ni sebab nanti diorang dapat bayak dosa.hahaha. Lagipun kalau tengok diorang akan bising "macam ni pun boleh jadi model ke muka macam tak siap".Aishh, diorang ni memang jim alif kaf wau nun..

Kalau tyme2 study dekat melaka memang aku hari-hari tengok dekat youtube sampai dalam seminggu boleh sampai 2 musim. Gila kentang potato crisps betul kan habits tyme study ni. Kalaulah aku boleh amalkan dalam study aku macam ni kan :)


2) American Idol


Realiti tv ni pon aku memang suka sebab dapat tengok banyak bakat-bakat baru yang menyanyi bukan setakat dalan jamban je tapi luar jamban pun. Kalau tak caya tengok lah bakat-bakat diaorang untuk musim 2011 ni sebab memang different dari musim yang dahulukala.



Sila tengok gambar di atas kalau tak caya.Tengok muka diarong je dah tahu memang berbeza from the previous season sebab macam-macam jenis yang ade, cakap je nak yang mane.Yang berjambang? yang putih? yang aicem? yang tantekk? yang rambut alleycats? apa lagi? semuanya siap tersedia untuk korang.

Pilihan saya?









Tentulah PAUL MCDONALD yang berjambang hensem, berbadan sasa dan cantik, berperwatakan menarik, dan paling penting suara yang husky dan uniqlo  :) Tapi dye nak pernah masuk bottom 3 dan tunggu masa je nak keluat tapi ada aku kisah? Pengundi kat America tu memang buta hati dan mata kot.hehehe


3) Project Runway




Aku ni memang suka realiti tv yang sangat mengeducatedkan minda ni.hahahha. Project runway pun besh sebab aku dapat tengok anak-anak muda dan juga anak-anak tua beradu nasib dengan minat mereka terhadap fashion. Kadang-kadang aku dapat belajar pasal fashion walaupun tak arif sangat kan ye pun (ala-ala johan)

Program ini pun banyak drama sebabak yang aku rasa memang penyeri untuk realiti tv kan ye pun sebab kalau tak ada penyeri memang kosong jela. 8tv pun pernah buat program tv ni kott untuk versi malaysia punya and hatta dolmat pun ada, jesmine zaidan yang kiut miut pun ada, dan fitri AF pun ada. Project Runway pun aku dah lama tak tengok sebab kengkangan masa kott..hihi.

Okie lah, Cik Ketam Bola dah ngantuk sangat ni ye pun.Selamat malam


p/s: selalu berebut dengan ibu aku nak tengok cerita2 diatas lagi-lagi kalau hari khamis sebab ade "semanis kurma" tapi kadang-kadang ibu aku layan je sebab ibu kan jiwa muda. Sayang ibu <3







9 comments:

sue. said...

heee....ok syg..nak bilang ni..hee..kalau nak hadiah best...jemputlah join contest sue...ok?
http://susuegoodday.blogspot.com/2011/04/susuegooddays-1st-contest.html

<3,
susuegoodday

lilysuryana said...

hahahha.sempat je kan sue ni.okie sayang. i terjah belog u sekrg :)

nurulSYAFIKA. said...

kalau america's next top model mmg i minaaat hihi

LE YA NA said...

u mmg GILERRR TV...

lilysuryana said...

nurulsyafika@ antm memg pilihan no1 hahaha :)

lilysuryana said...

nana@ i suka la u ckp i giler sebb mksudnye i comel :p

syarrasudarman said...

Hehe i watched American Idol jugak. Next top model pun. Yg canada dgn american. Tp the most fav Castle. Haha. tgk tk tgk tk? (:

lilysuryana said...

syarra: i tgk american aje. castle? tak penah dengar lah dear :)

syakey said...

project runaway mmg suka tgk! :D