Monday, 18 April 2011

Program tv kegemaran: edisi cha ya nun alif


Assalammualaikum..

Disebabkan ketensionan membuat thesis yang tak siap-siap dari dulu sebab kekeringan idea n ketandusan buah fikiran *sampai nak tidur pikir thesis, bangun tidur thesis dekat sebelah pun terfikir thesis, memang tak giler lah* jadi aku tinggalkan thesis aku untuk membuat satu entry tahap kebosanan :)

Entry ini adalah satu kesinambungan untuk entry ni..Tapi kali ni aku nak buat versi cha ya nun alif. Aku memang layan cerita hiburan lagi-lagi kat 8tv tu.memang terbaik lah cerita-cerita yang diaorang  bagi kat viewers yang majoriti diaorang import dari overseas.

Program cha ya nun alif yang dimaksudkan ialah progam Guess Guess Guess...ataupun dalam bahasa diaorang wo cai, wo cai,wo cai cai cai *cakap dengan penuh semangat baru ada feel, hihi*





Program tv ni best sebab ada si Jacky yang lelaki pendek dan perasan hensem tu dan pengacara bersama yang aku rasa best adalah Ah Ya yang hujung belah kiri tu sebab dorang berdua ni memang kelakar tahap tak boleh nak cakap macam mana and diorang memang selamba nak mampus. Tapi pengacara wanita-wanita jelita rancangan ni selalu aje bertukar dan tak pernah kekal. Tapi serius Jacky and Ah Ya memang gandingan pengacara yang sangat serasi.

Lagi satu pengacara yang aku suka jugak adalah Cheng Ling ataupun Rainie yang comel loteh macam barbie doll. Dalam rancangan ini dye suke buat sore yang comel ala-ala suara cartoon Sailormoon ;)


comel nye dye ni  ^___^




Jacky yang separa tak betul dan Ah Ya yang selamba kelakar

Rancangan ini ada banyak segmen dan diorang akan menjemput beberapa artis jemputan untuk memeriahkan lagi majlis :) Tapi semua segmen memag best giler dan setiap kali tengok memang ketawa terbahak-bahak dan sampai tak hengat dunia lah.


p/s: Kalau ada masa korang jangan lupa tengok rancangan ini setiap hari ahad pukul 5.00 p.m hanya di 8tv :)

6 comments:

nurulSYAFIKA. said...

ee i suka rainie yang! comel gilaa.
pastu u ada tgk tak drama dia berlakon? mmg sweet lah hehehe
tp dulu je i tgk, skrg dah tak tgk tv dah ;p

lilysuryana said...

syafika:yup.i pon suke rainie sebb comel giler.
drama dye jugak i adee tgk :)

syakey said...

ada dulu dekat tv2 game cina. best, sebab yg msuk sume plakon hongkong yg dekat drama cina tv3 dulu. tvb drama. tu pn best. gelak2 tgk padahal depa dok merapu cina. haha

lilysuryana said...

yup.yup.i ingat. ade e org host kan? kelakar gile.hee(:

| cik azeya | said...

wuu tak tepikir nak tengok rancangan ni. aha. :)

lilysuryana said...

cik azeya: hee. i minat giler citer genre mcm ni. :)