Friday, 25 March 2011

ini bukan epic evolution tapi filem epik abang yusri

Hye

Macam biasa lah aku update belog memang makan masa dan jangka hayat yang agak lama sedikit gara-gara memang tak ada hati dengan belog sekarang ^____^

Sekarang sana sini situ bergebang pasal Hikayat Merong Mahawangsa dan aku pun mesti merebut peluang keemasan untuk bergebang pasal filem epik terulung di Malaysia..hahaha (kenapa nak gelak) memang terulung kan.an.an.an...hahahha (gelak lagi sekali)

Overall, aku rasa filem ni boleh lah memenuhi selera aku walaupun jalan cerita dye terlampau sekijap dan memang tak boleh nak panggil hikayat la. Abang Yusri boleh letak cerpen merong mahawangsa ;) Tapi tak boleh nak salah kan Yusri sebab dye kate filem Malaysia memang ade time limit. patuttkah begitu? But, kepujian harus ku letakkan di bahu Yusri (sambil menepuk bangga bahu yusri) sebab dye mampu buat filem epik macam tu. korang mampu ke?

Dan sinemafotografi (betul ke aku sebut) memang terbaik lah walaupun memang banyak menggunakan cgi. Lagi satu, klimaks filem ni (bukan klimaks yang maksudnya klimaks yang ***** tu) di awal dan akhir cerita,so middle part tu aku boleh nak tertidur sebab flat je. Korang tengok lah bile aku mengulas ( wah perkataan tak boleh nak belah-belah) filem dah boleh jadi pengulas sukan RTM pulak kan.

Malas nak cakap banyak sebab aku sujeskan filem ini dekat korang untuk menilai sendiri dan menyokong indusri perfileman malaysia kita.Yeah, hidup malaysia!!

Sila saksikan picture2 untuk mengetahui dengan lebih lanjut walaupun tak ade kena mengena kan :)











love the new skirt <3



honey boney :)



muka sopan tak sabar nak makan sebab orang belanje :)



saya punya..dah makan sepaaruh baru ingat belum snap pic



si perempuan gler tu yang punya.hihi



selepas makan haruslah bersyukur.Alhamdulillah



Actually kitaorang pergi makan dulu sebelum menonton hikayat umtuk menjana kuasa di dalam panggung nanti ^____^


ok.bye.

2 comments:

LittleGurl said...

Nak pegi tengok jugak la!Available lg tak?

lilysuryana said...

harus pergi..cepat pergi..hehehe
tak tahu la yunk :)