Monday, 7 February 2011

kerana Handle Like, gunung pun sanggup didaki..(:

hye yu'ol....

Lame betul dan betul-betul lame tak update belog..sampai belog ni dah macam kusam je dan tidak ade penyeri ye..*mood tetibe nak berbahase melayu asli hihi*

Kan entry yang lepas aku ade mencanangkan yang aku ada membuka satu shopping page dekat facebook bersama-sama kawan baiek aku tue..Alah. yang name nye Handle Like tu *cannot handle like this*..So, my partner aka my bestie tu telah join satu event dekat joho.. Its the first event yang kitaorang join tuk memperkenalkan lagi Handle Like di mata dunia.ececeh..





kalau tidak nampak dengan jelas sile klik untuk menjadi lebih dewasa



Kalau yu'ol nak tengok detail sila bace dengan sopan dan teliti banner di atas ni..Tapi kan event ni dah lepas dah semalam tapi yang aku nak cerite disini adalah dugaan yang terpaksa kami tempuh. Tengok tajuk entry aku pon korang dah paham kan. Okie..biar aku buat kronologi dugaan yang aku dan partner aku lalui.



  • Dugaan pertama- banjir di segamat (ade kene mengena ke) memang ade sebab aku balik kampung di segamat for CNY and event tu hari sabtu so aku terpaksa balik sendiri semata2 untuk make it for the event. 
  • Dugaan kedua- terpaksa ke tangkak untuk ke jb sebab jalan ke segamat tak boleh nak lalu.Tapi bile dah sampai tangkak pulak, tiket bus ke jb dah habis ye puan2..saya ulang tayang..SUDAH HABIS. Aku macam OMG kenapa banyak sangat dugaan ni. So, decide ambil bus ke melaka dan balik ke jb dari sana
  • Dugaan ketiga- sudah sampai melaka dan Fuhh nasib baik ade tiket.Tapi the journey sangat lame sebab biasanya melaka ke jb 3 jam but for that day terus jadi 4 1/2 jam. My besties, Ain dah tunggu kat larkin memang bisinglah sebab nak tunngu aku sampai 1 jam dan aku pulak memang tak suke bile orang menunggu aku sebab macam kelam kabut je sedangkan bukan salah aku pon..Ain...sile salahkan pakcik bus ye :p
  • Dugaan keempat- dah sampai kat jb terus rush pergi rumah makcik aku coz nak amik barang for the event (ok tipu sebab aku sempat jugak lah beli Mc'd sebab dah lapar giler kot hihi)..Tapi lagi satu masalah datang coz bile aku dah sampai rumah makcik kami kebuntuan sebab macam mane nak ke rumah ain untuk settleken segala yang belum settle for the event.
  • Dugaan kelima-lepas perah otak, tertonggeng, jadi giler kejap at last dapat juga minta tolong kawan Ain tapi tunggu punye tunggu sampai tertidur kitaorng still kat rumah makcik aku.WTH..And sambil tungu kawan Ain tu masalah laen pulak datang..kitaorang tak ade kereta untuk event tu (name pun carboot sale dah terang2 kereta memang jadi watak utama lah kan dalam event tu). Lagi sekali perah otak, tertonggeng dan jadi gile sekejap, dugaan yang sangat berat tu pon dalam diselesaikan..(:

So, semalam kami akhirnya dapat jugak join carboot sale tu walaupun banyak sangat dugaan kan *sile kira dugaan yang terpaksa aku dan Ain lalui :p*

p/s: For the next entry aku akan upload lah picture2 yang sempat dirakam semalam..Masalahnya aku tak tahu apa lah kene dengan bluetooth lappy aku ni ke handphone aku ade masalah sebab gune usb cable pon macam haram ^____^

2 comments:

Red Apple said...

banyak giler kot dugaan.. law aku muntah n nangis2 dulu baru tenang.. hihi~

BTW :: keep it up girls.. aku doakan korg success ngan handle-like okeh.. fewwitt ~

lilysuryana said...

banyak betul samapi aku nak cancel je..nasib baik ain yg menguatkan semangat..hahaha
thankss dear..