Saturday, 15 January 2011

Kadang-kadang melakukan perubahan itu bagus walaupun untuk satu hari kan ain sayang

hye yu'ol.....

entry kali ini sebenarnye aku patut update lama dah..dah seminggu kot baru nak terhegeh-hegeh update story yang memang "hari ini dalam sejarah" lah..hihi

Last sunday, my ever bestie and aku kunun nye nak pegi Joho Carboot Sale sebab memang tak pernah pergi kot so kitaorang memang terlebih excited nak pergilah kan..Carboot Sale ni bukan jual barang2 kerete tapi kalo nak cari vintage stuff kat situlah tempat yang terbaek..huhu..Yu 'ol paham tak bile aku terlebih "excited" sampai bestie aku, ain snggup berubah.......korang jangan terkejut ye...







TADAA........



eh..yang mane satu ain ni....(muka eksaited nak pergi)


amik pic dulu sebelum bergerak..harus kan..

Then....tibe2 dalam mase kitorang eksaited tue sampai ain sanggup pakai hijab (dye pakai bukan nak bergaya ye yu'ol macam lensarosak pernah canangkan), kawan aku yang dah pergi call ain and dye kate:

E (bukan nama sebenar) : hey!!! korang baek lupakan hasrat nak datang sini sebab kat sini hujan giler (bukan hujan yang giler tapi hujan tu lebat giler)

Ain: hey!!! tapi kat sini tak hujan pon.kenapa dekat sana hujan..*buat2 peliks*

Aku : agaknya Joho tu dekat dengan Danga Bay sebab Danga Bay tu kan pantai. So, keberangkalian nak hujan tu tinggi..hihi

Macam itulah lebih kurang manis perbualan kami yang ditokok tambah agar nampak lebih menarik jalan cerita..So, dengan keciwa nya kami membawa hati yang luka lara pergi ke shopping mall yang baru dibuka..



tak dapat pergi kl pon tak apelah..pergi ksl pon jadi


KSL City ini memang seyes sebijik macam times square kat kl. Kalau boleh memang nak shopping banyak2 tapi sabar jela sebab terpakse berjimat  ^____^..

comel je kan dye ni pakai hijab..hihi


kawan sampai akhir hayat..amin..


took picture di cermin bile tak ade sape2 yang boleh jadi volunteer jadi photographer untuk kami..



nak jadi Hana Tajima kejap..hihi


Jalan-jalan kat KSL ni seyes memang banyak choices nak beli baju, aksesori, seluar, shoes, food dan banyak lagi lah..memang besh tahap gaban.hihi

Actually, i'm proud of Ain because she's made it although for one day only..Maybe next time kan cik Ain sayang..Decision nak pakai hijab pon bukan aku yang force dye, memang ini decision dye and i'm totally support her..dan aku sekali lagi nak cakap yang aku bangga dengan dye kerana perubahan itu sangat bagus untuk dye walaupon untuk satu hari sahaja..^________^


p/s: sayang ko sangat okie...lol..




5 comments:

sue. said...

orang name ain ni memang baik dan comel kan dear..cm ain sue larh...ngeee...

<3,
sue

aien.. said...

beb..serius..aku sayang ko gile..
serius sayang gile..sini aku nak peluk ko..pr

aien.. said...

so sweet..beb serius aku sayang gile kat ko

HaNa HoNeY said...

pergh..
vintage
i like!
haha
^_^

:: noremy anak rahmat :: said...

follow & blogwalking...

kalo free meh la jenguk belog ai..

salam kenal!(^__^)


p/s:cantik header belog awak..suka!