Tuesday, 21 December 2010

terasa nak bercuti bile terlampau ber"praktikal"

hohoho..merry krismas....
okie terlebih eksaited..eh tipulah la korang tak eksaited bile public holiday kan ( tak penat ke asyik fokus pada keje, study, maen games dan seumpamanye)

Seyes aku sangat suke cinta sayang pada "cuti" sejak berpraktikal ni (hamik kau semua sayang dan cinta aku  campak kat kau) .Maksud aku, aku lebih mencintai cuti mase praktikal sekarang compared mase aku belajar dolu tapi aku tetap mencintai 'cuti' dolu, kini dan selamanya.

Sebenarnya entry ini aku tulis sebab tak sabar nak cuti bukan cuti yang diberi percume tapi cuti yang kau mintak kat bos kau and lepas tu gaji kau kene tolak sehinggit dua hinggit atau ko amik je unpaid leave (praktikal ade ke dapat cuti tanpa berbayar). Kalau kat tempat aku macam keberangkalian tu nak ade macam tak ade. Lagipun nak tanya bos pun takut dye cakap budak praktikal berlebih pulak kan.



 kalau kau berani mati mintak lah cuti. de bran??


Ingat aku tak brani ke nak mintak cuti tapi dengan alasan yang kukuh lah (kau ingat aku ni berani mati ke? amal jariah pon tak cukup tahu tak). Dengan yakin dan konfiden aku nak mintak jugak cuti next week. Aku nak jumpe advisor aku di melaka dengan membawa segunung harapan supaya advisor aku ni besh tahap gaban dan boleh adapt dengan aku yang pemalu ni...hukhuk..


harap2 dapat lah jumpe penjenayah yg tak tunjuk muke ni kat melaka nanti


Dan tak sabar nak peluk cium bangunan uitm yang kacak hensem bergaye tue walaupun uitm aku ni satu bangunan je (korang ade).

kacak kan saye


Lagipun ada "hutang" yang perlu dilangsaikan bile aku dah jejak kaki kat sane. Tapi aku tak tau la samada "hutang" ini dapat dilangsaikan atau tidak.


p/s: aku tetap sayang family aku. My family is my Priority :)

1 comment:

LE YA NA said...

penjenayah ni x dapat turun melaka r... :(