Sunday, 12 December 2010

jom merepek

Assalammualaikum kepada muslimin dan muslimat seantero dunie dan salam 1 Malaysia...
Lame rasenye tak update post kat belog aku nie..terlalu penat dengan praktikal yg damn mcm har***...aish, di larang mencarot di tempat haram...eh awam...

Haiyak!!! lupe nak cakap (asal cakap lak, perkataan yang sepatutnya beritahu atau memberitahu) yang sekarang nie aku SEDANG menjalani praktikal di sebuah event company yg diberi name EPIC EVOLUTION *haruslah caps lock kan untuk menunjukkan yang aku appreciate tempt praktikal aku nie*.
Tapi kan..memang sejak dua menjak praktikal ni, aku selalu jadi budak baek (bukan budak baek yg betul baek macam budak2 baek yg laen). Maksudnye, aku selalu tidur awal dan jarang menonton tv sebab akan rase badan nie penat sangat..

Baek lah, malas sebenar nye nak cerite pasal praktikal ni sebab sekarang nie aku mengalami saat2 getir berkenaan praktikal..But, praktikal aku yang besh nye ialah bile tiba time waktu lunch..saya ulang sekali lagi waktu "makan" (lunch dengan makan adalah membawa erti yg sama, jadi anda tidak perlu membetulkan ayat saya).

Oleh yang demikain, aku nak memperkenalkan "ayam penyet" terbaik wok di johor bahru setakat nie la. Cube tengok pic di bawah dan sambung ayat ini 'saya suka makan'...............................tidak melebihi 5 patah perkataan. Okie lah..please seyes la korang...



       Tengoklah nasi ayam penyet nie..terliur tak???? sile cakap ya...


The problem is, aku da lupe nama restoran nie but i think sumtin like Nova Ayam Penyet (sile betulkan jike aku salah). Restoran nie terhebat, terpantas, terbaek sebab environment dye macam kite makan kat kampung and kite boleh bersile tau. Tapi bagi yg tak tau bersile macam mane korang boleh duduk kat meja maksud aku kat kerusi.

         korang boleh bersila macam nie atau lebih sopan lagi


      korang boleh tengok air hujan menitik satu persatu la beb!!


Kedai tue kat tingkat atas and kalau sesiape yg tak biase kat Plaza Pelangi memang takkan tau la tempat nie..Naseb baek kawan aku yg kuat makan nie share tempat besh nie.Thanks la babe..(:

Penat betul membebel kat sini (nak hilangkan rasa kempunan selepas sekian lame tak update belog) sampai tak sedar dah pukul 2.30 A.M..Jadi, haruslah aku berhenti sampai sini sahaje. *tidur itu penting*..okie..BYE!!!

3 comments:

MiSs StrAnGer said...

pergh...ayam!!!
sedapnyer
ngah lapa neyh

nurainyahaya said...

alamak..ade muke aku sehh..
wawawa

yana said...

ayam penyet ni mmg sedap..
dah kenyang pon mesti nak makan jugak la...hehehe...
ain: haroslah ade muke ko kan...